- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
זגורי ואח' נ' בנק הפועלים בע"מ ואח'
|
רע"א בית המשפט המחוזי באר שבע |
1681-02-11
8.3.2011 |
|
בפני : יוסף אלון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. מאיר זגורי 2. אנגלה זגורי |
: 1. בנק הפועלים בע"מ 2. דוד חי ישראל 3. אריאלה ישראל |
| החלטה | |
החלטה
1.בפני בקשת רשות לערער על החלטת בית משפט השלום בבאר-שבע (כב' השופטת מ. וולפסון), מיום 15.1.2011, בה נדחתה בקשת המבקשים לרשות לערער על החלטת ראש ההוצאה לפועל מיום 21.12.2009.
באותה החלטה אישר ראש ההוצאה לפועל למשיב מס' 1, בנק הפועלים בע"מ (להלן "הבנק"), למכור למשיבים 2-3 את דירת המבקשים (להלן "הדירה") שמושכנה לבנק.
יצויין כי אישור המכירה ניתן במסגרת הוראות ראש ההוצאה לפועל לכונס הנכסים מטעם הבנק בגדרם של הליכי כינוס למימוש המשכון של הבנק בדירה.
2.לאחר עיון בבקשה על נספחיה המרובים, החלטתי לדחותה מבלי לבקש תגובת המשיבים.
ראשית, המדובר בבקשה זו ב"גלגול שלישי" של ההליך לאחר שזה כבר נתברר בהליכי ההוצאה לפועל ובהליכי בקשת רשות הערעור בבית משפט השלום.
הלכה היא כי לא תינתן רשות לערעור בגלגול שלישי – אלא שעה שביסוד הבקשה מצויים נימוקים וטיעונים משפטיים כבדי משקל החורגים מהסכסוך הפרטני שבין הצדדים לסכסוך.
לא מצאתי כזאת בבקשה שלפני.
גם לגופם של דברים דין הבקשה להידחות על הסף.
בבקשה זו, וכן בהליכים בפני בית משפט השלום ובפני ראש ההוצאה לפועל, הירבו המבקשים לנסות ולטעון להשלכות שאמורות, לטענתם, לחול על הליכי הכינוס והמימוש מההחלטה שניתנה ע"י בית משפט זה ביום 29.11.2009 בבר"ע 640/09.
דא עקא, אותה החלטה, כנאמר בה במפורש, עניינה היה בגדרי סעדים זמניים בתובענה שבין המבקשים למשיבים 2 ו-3 – ואין לה ולא כלום עם הליכי מימוש המשכון וכינוס הנכסים בגדרם של הליכי ההוצאה לפועל שבין הבנק לבין המבקשים.
אשר לטענות המבקשים לעניין אישור הסכם המכירה בין כונס הנכסים לבין המשיבים 2 ו-3 – לא מצאתי פגם בהחלטת ראש ההוצאה לפועל לאישור הסכם המכירה בגובה התמורה אשר לה הסכימו המבקשים עצמם שעה שערכו ההסכם למכירת אותה הדירה בעוד הליכי המימוש והכינוס בעיצומם.
3.לאור זאת – אני מחליט לדחות את בקשת הרשות לערער וכפועל יוצא מכך גם את בקשת עיכוב הביצוע שהוגשה בגידרה.
משלא נתבקשה תגובת המשיבים – אין צו להוצאות.
ניתנה היום, ב' אדר ב תשע"א, 08 מרץ 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
